12. mars 2009

GAITHERKONSERT GAV NYTT LYDANLEGG I KENYA


Da Sandvikbrødrene hadde sin herlige Gaitherkveld den 22. november i fjor, gikk overskuddet til et veldedig formål. Og sluttsummen, inkludert noen gaver i forkant, ble over 10 000 kroner. Pengene var bestemt til å gå til en luthersk menighet i Kiberaslummen i Nairobi. Dette er en sang- og musikkglad menighet, akkurat som Øksnes Frikirke. Men under opptøyene i Kenya i starten av 2008 ble kirken plyndret og tildels ødelagt. Og alt av lydutstyr og instrumenter ble stjålet.

Men med pengene fra Øksnes fikk den afrikanske menigheten endelig kjøpt inn nytt utstyr: Det var et nokså stort sanganlegg med tre mikrofoner og et Yamaha keyboard. Utstyr som de ved egne midler alene ikke hadde vært i stand til å skaffe seg.

-Dette er en fantastisk gave! Nå kan vi endelig ha ordentlig musikk i gudstjenestene igjen, sa eldstebroder Emanuel under julegudstjenesten.
- Vi er utrolig takknemlige til våre brødre og søstre i Norge! Måtte Gud velsige dem rikelig tilbake, fortsatte han.
Lydannlegget vil også bli brukt under menighetens utendørsmøter, som de har en gang i måneden i Kibera. Slummen er Kenyas største, og her bor omlag 1 million mennesker.

Ingen kommentarer: