9. sep. 2007

Velkommen til ny hjemmeside

I disse dager er det tre år siden vi første gang lanserte en hjemmesiden for Øksnes Frikirke. Den gamle siden var grei nok, men utviklingen går fort og tiden er nok «overmoden» for en oppdatering. Så kan man jo spørre seg – har en liten menighet som vår behov for egen hjemmeside? Svaret tror jeg ligger i misjonsbefalingen, om å gå ut å spre evangeliet til alle mennesker. - Også i lokalmiljøet.

Internett er kommet for å bli, enten man liker det eller ikke. Nettsurfing gikk i 2006 opp på andreplass i norske folks hjemmeaktiviteter, bare slått av fjernsynet, men foran avislesing, bøker og tidskrifter. 95% av befolkningen har i dag fast tilgang til bredband, og innen utgangen av 2007 er det ventet at 99% av det norske folk vil ha tilbud om fast eller mobilt bredband. Det er viktig at vi kristne er synlige i mediebildet, og at vi kan være et alternativ.

På disse tre årene har hjemmesiden kun gjennomgått små endringer i utseende og funksjonalitet. Når vi nå lanserer et helt nytt nettsted har vi lagt vekt på brukervenlighet, og funksjoner som dagens nettbrukere forventer.

Hjemmesiden støtter nå RSS, slik at du kan abonnere på nyheter fra oss. Dette er en grei måte å se når der er oppdaterte nyheter på siden. Mer her...
Bruker du mediespilleren iTunes kan du abonnere på lydfiler (podcasts), slik at du kan laste ned undevisning, andakter etc. for å spille av feks. på din pc eller ipod. For de som ikke er sikker på hvordan dette gjøres har vi laget en guide her...

En annen nyhet er at man nå har muligheten til å legge inn kommentarer til artiklene som blir publisert. Dette vil vi oppfordre de som besøker hjemmesiden å benytte seg av.

Det er nå enklere å komme i kontakt med oss via hjemmesiden. Ønsker du forbønn, har du bønneemner eller andre forespørsler kan du via hjemmesiden sende oss en melding, og du vil bli betjent. Alle henvendelser blir behandlet anonymt.

Også layout på nettstedet er endret. Vi har valgt et enkelt grensesnitt som forhåpentligvis gjør det letter å finne det man leter etter. Alle artikler og lydfiler arkiveres med forfatter, kategori, mnd og år, og du kan også søke i innholdet med såkalte «tags» eller søkeord. Fra sidekart-siden kan du gjøre et Goggle-søk i hjemmesiden hvis det er noe spesielt du er på leting etter.

Utgiftene til å lage og drive nettestedet frikirkenonline er holdt på et minimum, og alt arbeid gjøres på frivillig basis.
Til å utvikle siden bruker vi Rapidweaver, et rimelig webdesign program utviklet ekslusivt for Mac. Serveren (en oppgradert gammel pc) kjører Apache 2.2.4 og støtter nå php (versjon 5.2.3). Takk til Hans på alsvaag.net for gratis hjelp med oppgradering av server, og ellers teknisk bistand.

I det hele, håper vi å være litt mer «online», med en dynamisk hjemmeside hvor du som besøker oss kan være med å påvirke innholdet.

Ingen kommentarer: